KRIK
PROSUDI KO SUDI
PREDMETI
SUDIJE (51)
Šta su zastavice?
O projektu
PodržiKRIK
Marija Aranđelović Jureša
Visoki savet sudstva / Članica
Profil ažuriran:
08.12.2020.
GODINA ROĐENJA
1967.
OBRAZOVANJE
Pravni fakultet u Beogradu
Godine studiranja: 6
Prosečna ocena: 6,64
NA POZICIJI SUDIJE
21 godina
Za razliku od nekih sudija koje su se munjevito probile, Marija Aranđelović Jureša sudila je 20 godina u Prvom osnovnom sudu u Beogradu pre nego što je napredovala 2018. i postala sudija novoosnovanog odeljenja za suzbijanje korupcije u beogradskom Višem sudu. Aranđelović Jureša za KRIK ističe da sudije treba da napreduju na osnovu objektivnih kriterijuma, a da o tome odlučuje Visoki savet sudstva.

„Moj stav je da bi napredovanje sudija ‘po redu’ i objektivnim kriterijumima trebalo uvek da se podrazumeva (kako sudijama tako i članovima Saveta koji odlučuju o tome), a da prekoredno napredovanje može i mora biti samo posledica transparentne i stvarne pravničke izuzetnosti, za pojedince koji to stvarno zaslužuju“, kaže Aranđelović Jureša za KRIK.
Više teksta  
  KARIJERA
Okružni sud u Beogradu
Okružni sud u Beogradu
Prvi opštinski / Prvi osnovni sud u Beogradu
Visoki savet sudstva
Viši sud u Beogradu
Visoki savet sudstva
2
4
23
25
27
2021.
2018.
2016.
1998.
1996.
1994.
30
Staž u sudstvu
Sorry, your browser does not support inline SVG.
2024.
  NAJBITNIJI PREDMETI
Sudija
Suđenje Sretenu Jociću za ometanje policajca u vršenju dužnosti
TRAJANJE
3 godine
OKONČAN
Poznati kriminalac Sreten Jocić u oktobru 2007. godine slavio je rođendan u beogradskom restoranu „MG“ na Čukarici. Kada je u lokal ušla Interventna policija i pokušala da...
  Više o predmetu
  IMOVINA
Stan (Novi Beograd)
Vlasnik: Marija Aranđelović Jureša
Sudija Aranđelović Jureša poseduje trosoban stan veličine 78 kvadrata na Novom Beogradu. Stan se nalazi nedaleko od obale Dunava, odnosno Zemunskog keja. Aranđelović Jureša kaže za KRIK da je 1994. dobila stan na poklon od oca koji ga je prethodno otkupio od države.
Stan (Beograd)
Vlasnik: Darko Jureša
Darko Jureša, sudijin suprug, vlasnik je dvosobnog stana od 49 kvadrata u strogom centru Beograda. „Kupljen je 2015. godine novcem dobijenim od prodaje stana sada pokojnih roditelja moga supruga u Zemunu“, kaže sudija za KRIK.
Stan (Beograd)
Vlasnik: Darko Jureša
U zgradi u kojoj poseduje dvosoban stan, sudijin suprug vlasnik je i četvorosobnog stana površine gotovo 100 kvadrata. Zgrada se nalazi u samom centru grada. Kako Aranđelović Jureša navodi za KRIK, njen suprug je kupio stan 2007. godine delom od kredita, a delom od njene devizne šted...
Više teksta  
Stan (Beograd)
Vlasnik: Darko Jureša
U zgradi prekoputa one u kojoj poseduje dva stana, sudijin suprug ima još jedan, treći stan. Ovaj stan je trosoban i veličine je 82 kvadrata. Takođe se nalazi u strogom centru Beograda. Kako objašnjava sudija, njen suprug je ovaj stan kupio 2001. novcem od prodaje drugog stana koji je...
Više teksta  
Zemljište (Niška Banja)
Vlasnik: Marija Aranđelović Jureša
Aranđelović Jureša poseduje 22 parcele površine oko četiri hektara u okolini Niša odakle je rodom. Ovo zemljište nasledila je od bake 1994. godine, rekla je za KRIK.
„Prosudi ko sudi“ je projekat portala KRIK
Copyright © 2020 Mreža za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK